Blog over muziek

In dit blog vind je (1) Spotify tips & tricks. (2) Verhalen over bijzondere liedjes en albums. (3) Over wat muziek met je doet. (4) En tips om meer te genieten van jouw favoriete muziek. Waar wil jij meer over weten? 

 


Alle blogposts

Mijn 10 favoriete artiesten

Ik weiger antwoord te geven op die ene vraag: wie is je favoriete artiest? Niet te doen. De ene dag is het Stevie Wonder, de andere dag Crowded House. Het is maar net hoe ik me voel en welke muziek daarbij past. Toch heb ik een selectie gemaakt van 10 van mijn favoriete artiesten. Nee, het is geen complete lijst natuurlijk. Er zijn altijd momenten dat ik het grondig oneens ben met mijn eigen keuze. Het is een greep, niks meer en niks minder. Daarom staat onderaan de print ook: '... are some of my favorite artists'.

Lees meer »

Over Leave the light on van Beth Hart

Ik keek laatst weer eens naar de minidocu uit het Top 2000 archief over Beth Hart. Een vrouw met een rauwe stem, die veel heeft meegemaakt in haar leven en daar haar eigen liedjes over schrijft. Ik werd opnieuw geraakt door haar verhaal en hoe kwetsbaar ze durft te zijn over haar psychische problemen.

Lees meer »

Saxofoonliedjes

In mijn serie illustraties van muziekinstrumenten heb ik dit keer de saxofoon afgebeeld. Geweldig instrument, in de popmuziek vaak gebruikt voor prachtige solo’s. Deze saxofoonillustratie is nu te koop in de webshop.

Lees meer »

Spotify tip 12: Spotify Blend

Heb je het met vrienden weleens over jullie gezamenlijke muzieksmaak? Het is altijd leuk om te ontdekken waar de overlap zit, oftewel welke muziek jullie allebei goed vinden. En dat is precies waar Spotify Blend je bij kan helpen: sociale aanbevelingen.

Lees meer »

Alles over de Top 2000 van 2023

De lijst der lijsten is in zicht! Maar, zul je zeggen, dat is toch altijd pas tussen Kerst en Oud & Nieuw? Klopt. Maar de Top 2000 is zo’n fenomeen geworden, dat er inmiddels allerlei evenementen aan voorafgaan.

Lees meer »