Over Marloes

Marloes van Liedje aan de muur

 

Mijn naam is Marloes Reijenga, eigenaar van Liedje aan de muur. Mijn leven lang ben ik al veel met muziek bezig. Als amateurmuzikant (gitarist bij Bapigi), maar vooral als enthousiast luisteraar. Als tiener had ik rekken vol cassettebandjes. Met muziek die ik overspoelde van bandjes van mijn broer en zus (Supertramp, 10cc, Alan Parsons Project). Met muziek die ik opnam van de radio (CD-show, top 100 aller tijden). En met muziek die ik overnam van cd’s, geleend van vrienden of van de bieb (teveel om op te noemen). 

 

Het boekje bij zo’n cd spelde ik van A tot Z. Wie heeft welk liedje geschreven? Wie heeft het album geproduceerd? En natuurlijk de songteksten: wat zingen ze nou precies? Mijn zakgeld ging dus grotendeels op aan nieuwe TDK of Maxell cassettebandjes. Of aan muziekbladen als Popfoto, Muziekexpress of OOR, om meer te weten te komen over mijn favoriete artiesten.

 

Music matters!

Toch was er een periode waarin muziek naar de marge verdween. Ik koos voor standaard compromismuziek, waarvan ik wist dat iedereen hier in huis het wel kon verdragen. Maar al snel begon dit me te irriteren. Ik miste een beetje schoonheid in mijn dag. Een moment voor mezelf, met een goed boek en muziek die echt past bij het moment. Of in de auto: een cd kiezen die ik lang niet had gehoord en daar met volle aandacht naar luisteren. En tijdens een gezellige avond met vrienden: met goed gekozen muziek als sfeermaker kan zo’n avond niet meer stuk. Zulke momenten met muziek gun ik jou ook. Want: music matters! Laten we muziek weer de plek geven die het verdient. Met Liedje aan de muur wil ik mensen helpen om meer te genieten van de muziek waar zij van houden. 

 

De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt als freelance schrijver en vertaler van zakelijke teksten. Ik hield van mijn werk, maar wat ik miste is iets maken met mijn handen. Daarom ben ik vanaf 2009 cursussen gaan volgen op het gebied van tekenen, schilderen, druktechnieken en illustreren. Ergens in 2013 kreeg ik het idee om illustraties bij muziek te maken. Ik heb veel geoefend en kwam erachter dat dit is wat ik echt wil doen. 

 

Wie weet waar dit me naartoe zal leiden. Welke muziek ik nog ga ontdekken. Welke illustraties ik nog ga maken. Welke mensen ik hierdoor zal ontmoeten, online en offline. Ik ben benieuwd! Ik hoop jij ook. Als je wilt, kun je me volgen op Instagram en Facebook  en mijn maandelijkse Liedjesmail. En ik plaats regelmatig nieuwe producten in de shop, dus ik hoop dat je nog eens langskomt!

 

Laten we elkaar vinden in onze liefde voor muziek, welke muziek dat ook is. 

 

Met muzikale groet,

Marloes

Liedje aan de muur