Je ochtendhumeur te lijf met muziek

koptelefoon muziek luisteren tegen ochtendhumeur

 

Ik weet niet of het wel echt een ochtendhumeur is. Want ik ben bij het ontbijt zelden chagrijnig tegen man en zoon. Maar ik heb er wel vaak moeite mee om de dag met optimisme tegemoet te zien. Daarvoor zitten mijn gedachten me teveel in de weg. Negatieve gedachten. Over wat er allemaal moet. En of dat wel gaat lukken.

 

Maar. Goed nieuws. Ik heb er iets op gevonden. En het helpt! Echt een wereld van verschil. Ik begin namelijk niet meteen met werken. Eerst neem ik een half uurtje de tijd voor mezelf. Met een inspirerend boek. Goeie koffie. En natuurlijk … muziek.

 

En die muziek, daar zit volgens mij de crux. Want wat heeft muziek toch een positief effect. Op mijn stemming. Op mijn vertrouwen in de dag die voor me ligt, dat ik wel degelijk in staat ben om een hoop werk te verzetten.

 

Welke muziek?

Tja, dat verschilt natuurlijk per persoon. De een komt lekker op gang met stevige powerrock, de ander met disco of soul. Wat volgens mij belangrijker is, is dat die muziek klaar staat. Dat ik niet met een moe hoofd nog moet gaan bedenken aan welke muziek ik op dit moment behoefte heb.

 

Nee, ik heb in Spotify een stel playlists gemaakt met de naam ‘ochtendenergie’. Playlists met muziek die mij helpt om de dag met optimisme tegemoet te zien. Muziek waar ik energie van krijg.

 

Vandaag is dat het debuutalbum van Toto. En dan vooral het nummer ‘You are the flower’. Heerlijke powerpop. Er verschijnt al een glimlach op mijn gezicht … En nu aan de slag!