Spotify tip 10: een Spotify code maken en scannen

spotify code maken en scannen camera

 

Met Spotify codes kun je supersnel muziek met iemand anders delen. Hoe werkt dat? Heel makkelijk. Ik leg het je uit.

 

Ken je dat? Je bent met iemand in gesprek en je wilt die ander een bepaald liedje laten horen. Een luistertip geven. Natuurlijk kun je het liedje op Spotify delen door de link te kopiëren en plakken, bijvoorbeeld in een Whatsapp bericht of op Facebook. Maar wist je dat het nog sneller kan?

 

Hoe ziet een Spotify code eruit?

Als je in Spotify op de 3 puntjes naast een nummer tikt, verschijnt er een streepjescode. Dit is eigenlijk een soort QR-code die je gespreksgenoot kan scannen. Dit ziet er als volgt uit:

 

spotify code scannen
spotify code scannen camera mobiel

 

Een Spotify code scannen

Hoe kan de persoon naast je het liedje nu beluisteren? Diegene gaat in de Spotify app naar Zoeken en tikt op de camera rechtsboven, richt nu de camera  van zijn/haar mobiel op de Spotify code op jouw mobiel en voilà: daar is het gedeelde liedje.

 

Op deze manier kun je dus een liedje delen, maar net zo goed een heel album of een playlist.

 

Nu ik het weet, valt mijn oog steeds vaker op Spotify codes. Op posters bijvoorbeeld en ander drukwerk. Zo had ik onlangs voor de verjaardag van mijn man een high tea laten thuisbezorgen. Het pakket was erg leuk ingepakt. Er zat ook een flyer bij met het menu én een Spotify code. Het restaurant had een playlist samengesteld om te beluisteren tijdens de high tea. Ik hoefde alleen even de code te scannen. Een erg leuk idee.

 

spotify code scannen mobiel camera

Even tussendoor: 

 

Maak jij ook regelmatig playlists op Spotify? Welke namen geef je die playlists? Een lijstje met ideeën zou wel van pas komen, zodat je daar uit kunt kiezen of tenminste op ideeën kunt komen. Want je hebt misschien ook het gevoel dat je nog zoveel méér playlists zou kunnen maken. Muziek voor momenten dat je je rot voelt. Muziek voor als je weekend begint. Of voor dat feestje volgende week.  

Met dit e-book heb je dat precies in handen: 262 playlist ideeën, verdeeld over 11 categorieën, van Relaxen tot Aan het werk en van Reizen tot Workout. Meld je nu aan voor de maandelijkse Liedjesmail en ontvang direct het e-book ‘262 playlistnamen’ in je mailbox. 

 


vervolg Spotify tip 10:

 

Playlist als cadeau

Omdat deze Spotify codes er leuk uitzien en makkelijk in gebruik zijn, zou je ze ook kunnen gebruiken om iemand een playlist ‘cadeau te doen’. Voor Moederdag of Vaderdag misschien. Als je zelf een printer hebt, kun je bijvoorbeeld in Word een wenskaart maken en daar de code in plakken. Maar hoe kom je aan de 'streepjescode-afbeelding' van je playlist?

 

  • Zoek in de Spotify app je playlist op en tik op de 3 puntjes
  • Kies Delen en daarna link kopiëren
  • Ga naar https://spotifycodes.com/#create
  • Plak de link naar je playlist met Ctrl+V in het vak links en klik op Get Spotify code
  • Rechts verschijnt nu de Spotify code van jouw playlist. Je kunt de kleur en grootte van de code eventueel nog aanpassen
  • Klik op Download. De Spotify code wordt als afbeelding (JPG of PNG) gedownload. Nu kun je ‘m invoegen in Word (klik daar op Invoegen, Afbeelding en zoek de JPG op, klik op Openen)

 

Lijkt dit je een leuk idee maar heb je hier wat hulp bij nodig? Stuur me een mailtje, ik help je graag. 

 

Een voorbeeldje: 

 

spotify playlist code als cadeau kaart moederdag

 


 

Deze Spotify tips zijn beschreven voor de iPhone (iOS). Op Android ziet het er soms iets anders uit. En let op: sommige functies zijn alleen beschikbaar bij een betaald abonnement (Spotify Premium). 

 

Lees meer: 

Tip 1: een account maken, Spotify premium of gratis, hoe kun je opzeggen?

Tip 2: hoe zet je Shuffle uit, Spotify bibliotheek, nummers verbergen

Tip 3: playlists maken, volgorde aanpassen

Tip 4: muziek downloaden naar je mobiel of tablet

Tip 5: je playlist een beschrijving en coverafbeelding geven

Tip 6: je playlists in mappen zetten

Tip 7: zoeken op artiest, genres en stemmingen

Tip 8: geavanceerd zoeken

Tip 9: je playlist delen en een gezamenlijke playlist maken

Tip 11: Enhance button en Smart Shuffle

Tip 12: Spotify Blend