Spotify tip 7: zoeken op artiest, genres en stemmingen

spotify tips zoeken op artiest of genre

Zoeken op artiest

Stel, je luistert graag naar de muziek van Moby. Wat kun je op Spotify vinden van deze artiest?

 

  • Tik vanaf het startscherm onderaan op Zoeken en vul in het zoekveld in: Moby. Bovenaan zie je 5 populaire nummers van Moby en een paar populaire releases (meestal albums).
  • Tik daaronder op de knop Zie discografie. Hier zie je een lijst van alle albums, singles en andere releases die Moby heeft uitgebracht, met de nieuwste bovenaan.
  • This is Moby: dit is een soort ‘best of’ playlist, met een flink aantal nummers uit zijn oeuvre. Als je naar deze lijst gaat, kun je rechtsboven via de knop Sorteren deze playlist sorteren (aangepaste volgorde, op titel, op album of op onlangs toegevoegd).
  • Moby radio: dit is een verzameling liedjes van Moby en andere artiesten die volgens Spotify verwant zijn aan de muziek van Moby. Ook deze lijst kun je sorteren.
  • Rechts van Moby Radio zie je enkele playlists waarop liedjes van Moby voorkomen.

 

spotify zoeken artiest

Even tussendoor: 

 

Maak jij ook regelmatig playlists op Spotify? Welke namen geef je die playlists? Een lijstje met ideeën zou wel van pas komen, zodat je daar uit kunt kiezen of tenminste op ideeën kunt komen. Want je hebt misschien ook het gevoel dat je nog zoveel méér playlists zou kunnen maken. Muziek voor momenten dat je je rot voelt. Muziek voor als je weekend begint. Of voor dat feestje volgende week.  

Met dit e-book heb je dat precies in handen: 262 playlist ideeën, verdeeld over 11 categorieën, van Relaxen tot Aan het werk en van Reizen tot Workout. Meld je nu aan voor de maandelijkse Liedjesmail en ontvang direct het e-book ‘262 playlistnamen’ in je mailbox. 

 


vervolg Spotify tip 7:

 

Zoeken op genres en stemmingen

Soms weet je niet zo goed welke muziek je wilt horen. Ga dan eens grasduinen in de zoekfunctie van Spotify.

 

  • Tik onderaan op Zoeken.

 

Onder het zoekveld vind je een hele verzameling genres en stemmingen, zoals Hip Hop, Chill, Wellness, Koken en eten, Jazz en veel meer. Als je er een kiest, zie je vervolgens diverse playlists, artiesten en albums die hierbij passen. Een paar interessante items:

 

  • Podcasts: Spotify is er niet alleen voor muziek: ook je favoriete podcasts kun je hier beluisteren. Het aanbod is bijna eindeloos en hier kun je naar hartenlust grasduinen in categorieën als Comedy, Waargebeurde misdaad en Educatief.
  • Speciaal voor jou: hier vind je allerlei playlists die Spotify samenstelt op basis van jouw luistergedrag. Om nieuwe muziek te ontdekken, kun je bijvoorbeeld de playlists Discover Weekly en Release Radar gebruiken.
  • Live evenementen: hier vind je een lijstje met geplande optredens in jouw omgeving van artiesten waar jij wel eens naar luistert.

 

spotify tips zoeken genre stemming

 

Deze Spotify tips zijn beschreven voor de iPhone (iOS). Op Android ziet het er soms iets anders uit. En let op: sommige functies zijn alleen beschikbaar bij een betaald abonnement (Spotify Premium). 

 

Lees meer: 

Tip 1: een account maken, Spotify premium of gratis, hoe kun je opzeggen?

Tip 2: hoe zet je Shuffle uit, Spotify bibliotheek, nummers verbergen

Tip 3: playlists maken, volgorde aanpassen

Tip 4: muziek downloaden naar je mobiel of tablet

Tip 5: je playlist een beschrijving en coverafbeelding geven

Tip 6: je playlists in mappen zetten

Tip 8: geavanceerd zoeken

Tip 9: je playlist delen en een gezamenlijke playlist maken

Tip 10: een Spotify code maken en scannen

Tip 11: Enhance button en Smart Shuffle

Tip 12: Spotify Blend