Mijn 5 favoriete concertfilms

Genesis live Wembley 1987

 

Een goed concert bijwonen is toch wel een van de mooiste ervaringen die je kunt meemaken. En als je er zelf niet live bij kunt zijn, dan is een concertfilm een goed alternatief. Sommige zijn zo goed dat het lijkt of je er als kijker zittend op je eigen bank alsnog bij bent. Ik heb mijn 5 favoriete concertfilms op een rijtje gezet. Heb jij nog tips? Laat het me weten, stuur me een mailtje.  

 

Nr. 5

Simon & Garfunkel – The Concert in Central Park uit 1981. Dit concert is voor deze twee New Yorkers een thuiswedstrijd, dat merk je aan alles. Ik kies een van mijn favoriete liedjes van dit duo, namelijk het melancholieke ‘America’: 

 

 

Nr. 4

Crowded House – Farewell to the world, 1996. Het afscheidsconcert op de trappen van het Sydney Opera house. Meer dan 250.000 mensen woonden dit concert bij. Ik kies voor ‘Whispers and moans’, van hun album Woodface. 

 

 

Nr. 3

Coldplay - Live In São Paulo, uit 2017. Coldplay is al snel uitgegroeid tot een stadion-act. Ik kies het nummer ‘A Head Full Of Dreams’. Het publiek heeft polsbandjes gekregen die op verschillende momenten in het concert bepaalde kleuren hebben en er is vuurwerk. Wat een bak energie, ongelooflijk. 

 

 

Nr. 2

Jamiroquai – Live in Verona, uit 2002. De warme, zonnige muziek van Jamiroquai, daar kan ik me op sombere dagen echt aan laven. Voor een uitzinnig Italiaans publiek bouwt Jay Kay in de stromende regen een waar feestje. Hier zie je ‘Love Foolosophy’: 

 

 

Nr. 1

Genesis - Live at Wembley, uit 1987. Wat een band, wat een muziek. Phil Collins is een ras-entertainer die het hele publiek erbij betrekt, zoals je hier ziet bij zijn inleiding op het nummer Domino: