over 'So happy together' van The Turtles

the turtles so happy together illustratie

 

The Turtles

 

The only one for me is you,
and you for me
So happy together

 

Oké, dit is misschien niet de meest geraffineerde songtekst die ooit is geschreven. Maar wie heeft er ooit beweerd dat muziek intelligent moet zijn om je te kunnen raken? Het is een klassiek liefdesliedje uit de jaren ’60, met een nogal aanstekelijke melodie. Dat is voor mij ruim voldoende om het te kunnen waarderen. 

 

Trouwens, is je ooit de ironie opgevallen in hun andere hit ‘Elenore’? Stel dat je serieus probeert om iemand te vertellen hoeveel je van diegene houdt. Hoe zou het woord ‘et cetera’ in die context overkomen, denk je?

 

“Elenore, ik vind je helemaal te gek
En je doet me echt goed.
Je bent mijn grote trots, et cetera.”

 

Totaal misplaatst, en juist daarom zo grappig. Wat vind jij?

Hier kun je ‘m beluisteren/bekijken op YouTube: