5 verrassende Spotify functies

Vorige Artikel 40 van 51 Volgende

Ben jij ook fan van Spotify? Bijna alle muziek ter wereld binnen handbereik, daar konden we vroeger alleen van dromen … En ook als je een 'grootverbruiker' bent, zijn er vast Spotify functies die je nog niet kent. Ik noem er 5:

 1. Spotify concertsConcerten
  Wil jij het meteen weten wanneer je favoriete artiesten een optreden hebben geboekt in jouw omgeving? Momenteel vanwege corona is het even niet aan de orde, maar er komen vast weer betere tijden aan. En dan ben jij er als eerste bij om tickets te kopen. Heerlijk om alvast uit te kunnen kijken naar een concert! In de app: tik op Zoeken en dan op Concerten. 
   
 2. Share
  Je kunt vanuit Spotify een nummer delen op social media, bijv. Instagram of Facebook. Er wordt dan een fragment van het nummer afgespeeld. En op Instagram Stories kun je stickers en tekst toevoegen als je dat leuk vindt. Dus laat je vrienden en volgers weten naar welke muziek jij momenteel luistert. Want muziek is er om gedeeld te worden, toch? In de app: tik op de 3 puntjes naast een nummer en dan op Delen.

  Spotify-download
 3. Download je favoriete muziek.
  Zo hoef je onderweg je databundel niet op te gebruiken. En als je thuis even geen internetverbinding hebt, kun je toch verder luisteren. Bij de gratis versie van Spotify kun je alleen podcasts downloaden. Premium gebruikers kunnen daarnaast ook nummers, albums en playlists downloaden naar smartphone, tablet of laptop. In de app: tik bovenaan een playlist of album op het pijltje naar beneden. 
   
 4. Meer weten over je favoriete artiesten
  Welke albums heeft deze artiest uitgebracht, welke nummers werden hits, met wie heeft hij/zij samengewerkt? Het is echt heel leuk om meer te weten te komen, je gaat de muziek nog meer waarderen en je ontdekt vaak nummers en hele albums waarvan je het bestaan niet wist. Hoe uitgebreid de info is, hangt af van de populariteit van de artiest. In de app: tik op de 3 puntjes naast een nummer en dan op Artiest weergeven, scroll daarna naar beneden: Informatie.
   
 5. Autoplay
  Gebruik je Spotify tijdens het klussen, thuiswerken of een lange autorit? Dan is het prettig als de muziek niet stopt aan het einde van het album of de playlist. Met Autoplay (Continu afspelen) kiest Spotify vergelijkbare nummers. Oneindig. Nu moet ik zeggen dat ik het tot voor kort vaak zeer oneens was met wat Spotify zag als ‘vergelijkbare nummers’ (Is Lisa Stansfield echt verwant aan Jamiroquai?). Maar mijn indruk is dat deze functie is verbeterd, ik kan de gekozen muziek nu prima hebben. Deze functie kun je in de app aan- en uitzetten bij Home, Instellingen, Afspelen: Continu afspelen.

Ik wens je veel luisterplezier!

Met muzikale groet,

Marloes

Liedje aan de muur

Dit blog hoort bij thema
tips / verhalen over: Spotify & Youtube
© 2020 - 2021 Liedjeaandemuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel