Toe aan iets nieuws: 500 beste albums

500 beste albums

 

Soms ben ik opeens uitgekeken op mijn muziek. Uit gemakzucht kies ik toch vaak voor dezelfde albums en playlists. Muziek die ik altijd wel kan waarderen. Totdat ik er opeens genoeg van heb. En dan is het tijd om mijn repertoire uit te breiden. Een tijdje geleden deelde ik al eens 7 tips om nieuwe muziek te ontdekken. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld: rondneuzen tussen de beste albums aller tijden.

 

Zo heeft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone eens een lijst samengesteld met de 500 beste albums aller tijden. Natuurlijk kun je bij zulke lijsten altijd discussiëren over welke albums er wel en niet in terecht zijn gekomen. Toch heeft zo’n lijst waarde. Want het is net als met filmklassiekers: sommige films zijn gewoon heel goed gemaakt. Dat geldt ook voor albums: sommige hebben zo’n kwaliteit dat veel mensen er enorm van kunnen genieten. Best kans dat dat ook voor jou geldt. Proberen? Hier vind je ‘Rolling Stone’s 500 Greatest Albums of All Time’. Bij elk album staat een korte omschrijving.

Misschien valt het je op dat er maar weinig vrouwelijke artiesten in deze lijst staan. Dat klopt helaas. Kijk dus ook eens naar dit alternatief: NPR’s ‘list of the 150 greatest albums made by women’.