George Michael en Last Christmas

last christmas film poster george michael

 

“Featuring the music of George Michael,” staat prominent op de filmposter. Want ja: dát is wat de film ‘Last Christmas’ uit 2019 zo fantastisch maakt. 15 van zijn liedjes komen erin voor. Van ‘Heal the pain’ en ‘Faith’ tot ‘One more try’. Puur genieten. Op Spotify kun je de complete soundtrack van de film beluisteren.

 

Het verhaal van de film

Maar het is niet alleen de muziek die de film de moeite waard maakt: deze romantische comedy heeft een goed verhaal. Mét een behoorlijk onverwachte twist. De eerste keer dat ik deze film zag, zat ik rechtop in m’n stoel, echt. Ik ga niet verklappen wat er gebeurt, ik wil alleen zeggen tegen mensen die niet zo houden van het genre ‘romantische comedy’: deze is anders. Deze heeft een fijne diepgang.

En dat is te danken aan actrice Emma Thompson, die samen met haar man Greg Wise het verhaal verzon en de goedkeuring kreeg van George Michael zelf, niet lang voordat hij eind 2016 overleed. Ze vertelt erover in dit interview in de Amerikaanse Tonight Show with Jimmy Fallon:

 

 

Ik wil ook nog iets zeggen over de muziek van George Michael. Als ik tegen iemand zeg dat ik erg van zijn muziek houd, word ik nogal eens meewarig aangekeken. Die kerel van boyband Wham? En van oppervlakkige soloplaten? Het tegendeel is waar: er zit een hele hoop meer inhoud en diepgang in zijn songteksten dan veel mensen zich realiseren. Neem nou ‘Praying for time’. Dat gaat over armoede en over een wereld die het niks kan schelen. In deze video zie je een kort interview met George waarin hij vertelt over de songtekst en wat die betekent: 

 

 

Heb ik je kunnen overtuigen om de film ‘Last Christmas’ te willen zien? Donderdag 15 december '22 wordt hij uitgezonden om 20.30u op NET5.

Bekijk hier de trailer: