over 'Shadow days' van John Mayer

 

John Mayer - Shadow days

 

“Hard times help me see

I'm a good man with a good heart

Had a tough time, got a rough start

But I finally learned to let it go

Now I'm right here, and I'm right now

And I'm hoping, knowing somehow

That my shadows days are over

My shadow days are over now”

 

Ik vind Shadow days van John Mayer een erg mooi en hoopvol liedje. Over dat je een nieuwe start kunt maken. Dit kan iets eenmaligs zijn: je hebt een nare periode achter de rug en die wil je bewust achter je laten. Maar het kan ook een reminder zijn dat je elke dag een nieuwe kans krijgt. Dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen.

 

Respect van collega's

Wist je trouwens dat John Mayer als muzikant zeer wordt gerespecteerd door zijn collega’s? Als songwriter en als gitarist. Zo heeft hij gespeeld met bluesartiesten als B.B. King, Buddy Guy en Eric Clapton.

 

Soms klinkt zijn muziek wat erg Amerikaans en middle of the road. Maar veel van zijn liedjes gaan wel echt ergens over. ‘Stop this train’ bijvoorbeeld, over de tijd waarin we leven waarin alles steeds sneller gaat en moet. "Stop this train. I want to get off and go home again. I can't take the speed it's moving in."

 

born and raised album cover

 

De albumhoes van Born and raised

'Shadow days' staat op het album Born and raised. Mayer wilde een heel specifiek soort afbeelding op de hoes van dit album. Het moest naadloos aansluiten bij de muziek op dat album en een soort ‘vintage’ uitstraling hebben, maar niet van het type 13 in een dozijn.

 

Na lang zoeken kwam hij terecht bij David Smith, een Engelse glaskunstenaar en schilder van uithangborden etc. Een vakman die alles met de hand doet.

 

Je hoeft deze stijl of de muziek van John Mayer niet eens mooi te vinden om te kunnen genieten van deze video. Want je ziet iemand aan het werk die in alle rust iets heel bijzonders tot stand brengt.

 

Ik denk dat we in deze tijd van snel resultaat en effectbejag af en toe trage schoonheid nodig hebben. Gun jezelf vandaag of morgen 18 minuten tijd voor deze prachtige documentaire.

 

 

En dan is het nu tijd om het liedje Shadow Days te laten horen en zien. Via deze link zie je de videoclip: 

 

 

Oh en wil jij er regelmatig aan worden herinnerd dat je altijd een nieuwe start kunt maken? Koop deze handgemaakte illustratie en hang ‘m aan je muur.