over 'Our House' van Crosby, Stills, Nash & Young

Onlangs mocht ik bij dit liedje een illustratie in opdracht maken. En daarbij heb ik de focus gelegd op de tekstregel waar het refrein mee begint:

 

“our house, is a very very very fine house”

 

Maar ik had ook prima een andere tekstregel kunnen kiezen, er zitten zoveel pareltjes in dit liedje. Deze bijvoorbeeld:

 

“Life used to be so hard
Now everything is easy
cause of you’"

 

Als je dat kunt zeggen, is er sprake van echte liefde in je relatie. Prachtig onder woorden gebracht, vind je niet?

 

Graham Nash vertelt het verhaal van 'Our House'

‘Our House’ is geschreven door Graham Nash, in de tijd dat hij een relatie had met Joni Mitchell, ook al zo’n geweldige singer songwriter. In deze minidocu uit het archief van Top 2000 a gogo zie je een interview met Graham Nash. Daarin vertelt hij precies hoe dit nummer is ontstaan. Heel gewoon en tegelijk heel bijzonder. Kijk maar:

 

 

‘Our House’ staat op het album Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young (1970). Dat was echt wat je noemt een ‘supergroep’, want alle leden waren al succesvolle artiesten voordat ze samen deze band vormden. David Crosby was gitarist bij The Byrds. Stephen Stills was gitarist, toetsenist, zanger en songwriter bij Buffalo Springfield (waarvan ook Neil Young deel uitmaakte). En Graham Nash speelde bij The Hollies als gitarist, zanger en songwriter.

 

(Even een leuk weetje tussendoor: The Hollies ken je vast wel van ‘The air that I breathe’, maar ook van ‘Bus Stop’. En dat laatste nummer is geschreven door een andere Graham, namelijk Gouldman, die later bekend werd met … 10cc. Grappig he?)

 

Kort interview met David Crosby

Wil je meer weten over Crosby, Stills, Nash & Young? Top 2000 a gogo heeft ook David Crosby geïnterviewd. In deze minidocu vertelt hij met veel respect over zijn collega’s en over de samenwerking die niet altijd makkelijk was maar wel veel prachtige muziek opleverde:

 

 

Wil jij regelmatig aan dit huiselijke nummer worden herinnerd? Koop deze handgemaakte illustratie en hang ‘m aan je muur.  Of doe ‘m cadeau aan iemand die net is verhuisd, gaat samenwonen of trouwen of ter gelegenheid van een andere ‘liefdevolle’ gebeurtenis.