Spotify: shuffle aan- en uitzetten, muziek bewaren in je bibliotheek, nummers verbergen (2)

Vorige Artikel 7 van 63 Volgende

Als je een playlist hebt gekozen of een album van een artiest, verschijnt de lijst met liedjes op je scherm. Tik je op een liedje, dan wordt dat afgespeeld. En daarna alle volgende liedjes in de lijst, in de volgorde zoals je ze in de lijst ziet staan.

spotify shuffle uitzetten 2022Shuffle aan- en uitzetten

Rechtsboven elke playlist of album zie je een groene ‘play’ knop. Tik je hierop, dan worden de liedjes in de lijst op volgorde afgespeeld. Links daarvan staat (sinds medio 2022) een aparte Shuffle knop. Tik je daarop, dan wordt de playlist of album in willekeurige volgorde (Shuffle) afgespeeld, die knop wordt dan groen. Tik je er nog een keer op, dan zet je Shuffle weer uit, de knop wordt dan weer grijs. 

 

Let op: in de gratis versie van Spotify kun je albums, artiesten of playlists alleen in willekeurige volgorde beluisteren. De Shuffle modus staat daar dus altijd aan en deze kun je niet uitzetten.

Hartje: toevoegen aan je persoonlijke bibliotheek

Als je op het startscherm van Spotify tikt op Bibliotheek, dan zie je bovenaan 5 onderdelen: Playlists, Podcasts en shows, Albums, Artiesten en Gedownload. Samen vormen ze je persoonlijke muziekbibliotheek. Deze beheer je als volgt:

  • Albums

Heb je een album gevonden dat je wilt bewaren, tik dan op het hartje bovenaan de lijst. Dit album wordt nu toegevoegd aan je bibliotheek. Dit kun je checken door op het startscherm te tikken op Bibliotheek en dan op Albums.

Wil je het album niet meer bewaren, tik dan bovenaan het album opnieuw op het (nu groene) hartje. Het album wordt verwijderd uit je Bibliotheek.

  • Playlists

Met playlists werkt het eigenlijk precies hetzelfde als met albums: tik op het hartje en de playlist wordt toegevoegd aan de lijst met playlists in je Bibliotheek. Dit kunnen playlists zijn die je zelf hebt gemaakt, maar ook playlists van andere Spotify-gebruikers of van Spotify zelf.

  • Artiesten

Je kunt ook artiesten in je Bibliotheek zetten. Zoek een artiest op, tik bovenaan het profiel van die artiest op Volgen en de artiest wordt toegevoegd aan de lijst met artiesten in je Bibliotheek. De knop verandert naar ‘Volgend’ en als je daarop tikt, wordt de artiest weer verwijderd uit je Bibliotheek. 

Een nummer van een album of playlist verbergen

Soms kom je een liedje tegen dat je niet bevalt. Staat dit nummer op een playlist die je zelf hebt gemaakt, dan kun je het er eenvoudig weer uit verwijderen. Maar bij een playlist van iemand anders kan dit niet en bij een album natuurlijk ook niet. Gelukkig kun je in dat geval het nummer verbergen. Dit gaat zo:

  • Tik op de 3 puntjes naast het liedje en tik op Nummer verbergen. Je kunt het nummer nog wel zien, maar het wordt niet meer afgespeeld.
  • Tik je nog een keer op de 3 puntjes naast dat nummer, dan kun je tikken op Verborgen om deze actie ongedaan te maken. Nu wordt het liedje voortaan wel weer afgespeeld.

 

Deze Spotify tips zijn beschreven voor de iPhone (iOS). Op Android ziet het er soms iets anders uit. En let op: sommige functies zijn alleen beschikbaar bij een betaald abonnement (Spotify Premium). 

Andere Spotify tips:

Spotify: een account maken, welke Spotify abonnementen zijn er, hoe kun je opzeggen (1)

Spotify: playlists maken, volgorde aanpassen (3)

Spotify: muziek downloaden naar je mobiel of tablet (4)

Spotify: je playlist een beschrijving en een coverafbeelding geven (5)

Spotify: je playlists in mappen zetten (desktop app) (6)

Spotify: zoeken op artiest, genres en stemmingen (7)

Spotify: geavanceerd zoeken op songtekst, jaar, genre en diverse combinaties (8)

Spotify: je playlist delen met anderen en een gezamenlijke playlist maken (9)

Spotify: een Spotify code maken en scannen (10)

Dit blog hoort bij thema
tips / verhalen over: Spotify & Youtube
© 2020 - 2022 Liedjeaandemuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel