3 muzikale goede voornemens

Vorige Artikel 48 van 51 Volgende

1 januari komt snel dichterbij. Tijd voor goede voornemens voor het nieuwe jaar. Is het je wel eens opgevallen dat ze vaak gaan over stoppen met slechte gewoontes? Stoppen met roken, minder snoepen, minder tijd doorbrengen op je mobiel.

Wat zou er gebeuren als je je voorneemt meer te gaan genieten van de goede dingen in je leven? ’s Avonds een wandelingetje met je geliefde. Op zondagochtend rustig ontbijten met elkaar en luisteren naar heerlijk relaxte muziek. Sowieso mag muziek wel een iets grotere rol krijgen in mijn leven. Omdat het zorgt voor geluksmomenten.

Meer muziek in mijn leven dus. Het klinkt prachtig, maar ook nogal vaag. En mijn ervaring met goede voornemens is: hoe concreter ik ze formuleer, hoe groter de kans dat ik slaag. Daarom heb ik een paar doelen geformuleerd die bijdragen aan ‘meer muziek in mijn leven’.

1.

In plaats van standaard de TV aan te zetten, ga ik een avond per week een uur luisteren naar muziek. En ondertussen een beetje mijmeren of een goed boek lezen. Voor mij is het de ultieme manier om tot rust te komen en de batterij weer op te laden. Heel geschikt dus voor de zondagavond, om relaxed de nieuwe week in te gaan. Op zondagavond om 21 uur ligt er een cd (of playlist) klaar. Een uurtje voor mezelf en mijn muziek.

2.

In 2020 ga ik naar minimaal twee live concerten. Want samen met andere fans genieten van een goed live optreden, levert een onvergetelijke avond op. Concreet: vóór 1 maart heb ik 2 concerten uitgekozen en de tickets gekocht. Ik heb gehoord dat Crowded House naar Pinkpop komt, of wordt het Jamiroquai? Ik heb er nu al zin in.

3.

In 2020 stel ik de ultieme vakantieplaylist samen. Met zomerse muziek die man en zoon ook kunnen waarderen. Met z’n drieën onderweg naar ons vakantieadres lekker meebrullen. Mr. Blue Sky van ELO, Lovely Day van Bill Withers en I treni di tozeur van Franco Battiato.

Wat ga jij doen om in 2020 meer te genieten van muziek? Kun je iets met een van deze goede voornemens, of heb je andere ideeën die passen bij jouw leven, jouw situatie?

Hoe dan ook, ik wens je veel muziek in het nieuwe jaar! #musicmatters

Dit blog hoort bij thema
tips / verhalen over: meer met muziek
© 2020 - 2021 Liedjeaandemuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel