10 vrolijke video's als muzikale oppepper

10x vrolijke noot adele jimmy fallon

10 x vrolijke noot

Soms heb je even een oppepper nodig. Muziek kan je meteen in een vrolijke stemming brengen. Daar is soms niet meer voor nodig dan 1 liedje. In de loop van de tijd heb ik via mijn nieuwsbrief 'Liedjesmail' en social media tientallen voorbeelden met je gedeeld van zulke ‘vrolijke noten’. Hieruit heb ik de 10 meest geslaagde video’s geselecteerd: 

 

10. 

Bij een ‘string quartet’ denk ik (bevooroordeeld als ik ben) meteen aan klassieke muziek. Zal wel saai zijn. Nou, het Duitse viertal met de naam ‘Vision String Quartet’ geeft hier een eigen draai aan. Kijk maar eens naar hun creatieve en humoristische ‘The Shoemaker’. (3:37 min)

 

 

9. 

“This is the kind of stuff that makes the world a happier place.”

Deze reactie staat bij onderstaande video op youtube. En daar ben ik het hartgrondig mee eens. Je zult maar aan het winkelen zijn in Leeds (UK) en opeens hoor je, heel zachtjes, de eerste klanken van de Bolero van Ravel.

Als ik erbij was geweest zou er denk ik een grijns op mijn gezicht komen die de rest van de dag niet meer zou verdwijnen... Een heuse flashmob door het orkest van Opera North. 

 

 

8. 

Mike Boddé legt in 2 hilarische minuten uit wat het nut is van het fenomeen 'medleys'.

 

 

7. 

Ken je Wintergatan al? Deze 'folktronicaband' uit Zweden maakt gebruik van verschillende, door Martin Molin ontworpen en gebouwde muziekinstrumenten. Bijvoorbeeld het knikkerorgel (marble machine) dat je in deze video in actie ziet. Wat een creativiteit, technisch vernuft en muzikaliteit! Een genot om naar te kijken en luisteren. 

 

 

6. 

Het is een koude februaridag in Moskou, mensen steken een druk plein over. Dan begint plotseling een man met een gettoblaster te dansen op ‘Puttin’ On the Ritz’. Maar daar blijft het niet bij: acrobaten, dansers, militairen, het lijkt wel alsof niemand stil kan blijven staan bij deze muziek. Een video voor een glimlach op je gezicht.

 

 

5. 

Ken je dat: soms heb je opeens zo’n melodietje in je hoofd. Geen idee hoe je eraan komt. Of waar je ‘m van kent. Nou, van deze weet ik het nu: Mahna Mahna is wereldberoemd gemaakt door The Muppets! Het heeft in 1969 zelfs in de top 40 gestaan, las ik op Wikipedia.

Kijk en luister 2:49 minuten naar deze video en de je hebt gegarandeerd een vrolijke dag vandaag. 

 

 

4. 

Stel, het is dinsdagochtend en je bent met de trein onderweg naar kantoor. Nog niet helemaal wakker, je verlangt naar je eerste bak koffie. Elke dag even overstappen op de metro, snel door naar het andere perron.

Maar dan … worden jij en al die andere forenzen getrakteerd op een shot energie van jewelste. Vergeet die koffie, dit is wat je nodig hebt om met een lach op je gezicht de werkdag te beginnen: Lucky chops!

 

 

3. 

Sinds een paar jaar is Jimmy Fallon de presentator van de Amerikaanse talkshow The Tonight Show. En daarin treedt hij samen met zijn vaste band ‘The Roots’ af en toe op met een bekende artiest. Maar dan…

  • in een erg krappe ruimte
  • met speelgoedinstrumenten
  • opgenomen met 1 camera, recht van voren

Enfin, je moet ’t zien. Deze is met Adèle. Een wel heel bijzondere uitvoering van haar liedje ‘Hello’:

 

2. 

In het intro van het liedje ‘Roxanne’ van The Police klinkt na ongeveer 6 seconden een vreemd akkoord, gevolgd door een lach. Het is je vast wel eens opgevallen. Maar wat de oorzaak is van die lach? Dat wist je vast nog niet! In deze korte video (0:47 min) legt Sting het uit aan radio-dj Gerard Ekdom.

 

1. 

Vrolijke noot: carpool karaoke

In deze video heeft de Britse presentator James Corden zich aangemeld voor een rondleiding door het Witte Huis. Maar dan … stapt niemand minder dan Michelle Obama bij hem in de auto. Als hij een beetje is bekomen van de schrik, kan de carpool karaoke beginnen.
Elke keer als ik deze video bekijk, kan mijn dag eigenlijk niet meer stuk, zo vrolijk word ik ervan!

 

 

Ken jij ook zo'n vrolijke noot? Een muzikale video waar je elke keer weer blij van wordt? Stuur 'm in via e-mail